INTENS 120: Thank God It's Monday! met Huub van Zwieten
07 januari 2019 

INTENS 120: Thank God It's Monday! met Huub van Zwieten

Hoe belangrijk is geluk in je baan voor een gelukkig leven? Ik denk 100%. Bekijk het als volgt: van de 24 uur die in een dag zit slaap je er 8. Van de 16 uur dat je wakker bent besteed je 4 tot 6 uur aan praktische zaken als: opstaan, eten, reizen, boodschappen, etc. Van de enige 10 ‘vrije te besteden’ uren die in een dag zitten, besteed je er 8 op je werk! Dan is het niet zo gek dat een leuk leven onmogelijk is als je geen energie krijgt van je werk.

Wij mensen zijn namelijk net als batterijen (deze metafoor leen ik even van Remco Claassen). Als er meer energie uitgaat dan er bij komt, loop je langzaam leeg. Wat houdt dit praktisch in? Zorg er voor dat het meerendeel van de activiteiten die je doet (en mensen waar je mee omgaat) je energie geven. En realiseer je dat je werk de meest significante activiteit in je leven is. Dus zorg er voor dat je energie krijg van je werk.

Maar hoe dan?! Hoe vind je de juiste baan die bij je past? Op dat gebied is Huub van Zwieten dé expert. Hij stelt geen abstracte vragen als: wat is je missie of wat is zingeving voor jou? Maar hij maakt het concreet! Hoe? Dat ontdek je in aflevering INTENS 120 van de 100% Inspiratie Podcast.

Direct luisteren? Dan zijn er drie opties:

–> Via iTunes. De beste manier om te beluisteren als je op een Apple apparaat zit (iPhone, iPad, MacBook, e.d.);
–> Via je favoriete podcast app op je Android telefoon (zoek vervolgens naar ‘100% Inspiratie’);
–> Via Spotify, super makkelijk!

Elke dag humor en inspiratie op je telefoon? Volg Thijs Lindhout op Instagram.

Reactie plaatsen

100% Inspiratie categorieën

Ontdek de 5 geheimen die je moet weten om je eigen Podcast te starten en succesvol te maken in mijn gratis eBook.