Over 100% Thijs

"Het leven is geen zoektocht naar geluk & succes, 

maar naar connectie met jezelf."

100% Thijs in het kort

1. Hongerig naar groei. Heeft meer dan € 50k in zijn persoonlijke ontwikkeling geïnvesteerd.

2. Oprichter en eigenaar van 'De Duurzame Adviseurs'. Een duurzaam adviesbureau in Amersfoort.

3. Initiatiefnemer van 'Rocking Up X-mas': kerstactie waarmee jaarlijks 500+ gezinnen worden verrast met een luxe kerstdiner.

4. Oprichter en host van de '100% Inspiratie Podcast'. Nr. 1 podcast in de categorie zakelijk.

5. Grote missie om met de '100% Inspiratie Show' persoonlijke ontwikkeling met humor te brengen. 

Biografie (door Thijs geschreven):

Een 'zesjes' leven

Op mijn 21e was mijn leven 'best oké'. En daarmee bedoel ik een zesje of zeventje. Ik was afgestudeerd, maar woonde nog in een studentenhuis en ik werkte bij een groot ingenieursbureau waar ik toevalligerwijs terecht was gekomen. Op mijn visitekaartje stond milieuadviseur (omdat men vond dat ik dat moest doen) en verder had ik niet echt plannen voor m'n leven. Oftewel ik leefde een zeer middelmatig leven. Niets te klagen, maar ook niets om over naar huis te schrijven.


Toen belandde ik bij een seminar van Remco Claassen. Ik werd me opeens bewust van het feit dat ik in het leven alleen maar "ja" had gezegd op alle ballen die op me afkwamen, maar nooit had nagedacht wat ik zelf eigenlijk wilde. Ik keek 5 jaar in de toekomst en zag mezelf als senior milieuadviseur. Iets waar ik doodongelukkig van werd! (ondanks mijn passie voor duurzaamheid)


Remco opende mijn ogen voor iets wat je life design zou kunnen noemen: ontdek waar je energie van krijgt, maak een plan in die richting, raap je moed bij elkaar en voer dat plan uit. Hoe simpel dit ook klinkt, voor mij was het een eye-opener en ik nam het advies dan ook erg serieus.

Goeroe's en seminars

Daar begon een tocht op zoek naar wat geluk voor mij betekent. Op deze zoektocht ben Ik volledig uit de bocht gevlogen. Ik kreeg zo veel energie van mijn nieuwe inzicht dat ik vanaf dat moment al mijn geld investeerde om naar goeroe's en seminars over heel de wereld te gaan. Seminars over persoonlijke ontwikkeling, zakelijke ontwikkeling, Business Mastery, Internet Business Mastery, zweverige seminars, Amerikaanse seminars, alles! Ik heb alles gedaan en meegemaakt: van yes roepen en over hete kolen lopen tot aan geleide meditaties waarbij de tranen over m'n wangen rolden.


Uren zou ik hierover kunnen vertellen. De essentie is: het heeft me ontzettend veel gebracht. Zowel zakelijk als privé implementeerde ik de inzichten in mijn leven. Ik werd me bewuster van wat ik wilde, koos nauwkeuriger mensen waarmee ik om wilde gaan en creëerde een duidelijke focus voor wat ik wilde met m'n leven.

Het leven is maakbaar... of niet?

Gewapend met gloednieuwe inzichten en een gezonde dosis energie begon ik nieuwe keuzes te maken in mijn leven. Om een lang verhaal kort te maken: er veranderde meer dan ik had durven dromen. Mijn saaie baan werd een eigen bedrijf, waar 10 consultants met passie werken om het Nederlandse bedrijfsleven te verduurzamen. Ik kocht het drumstel waar ik al jaren van droomde en bestelde mijn droomauto: een Tesla Model S. En, niet onbelangrijk, ik ontmoette het meisje van m'n dromen en ging samenwonen. Alles leek perfect. Of niet...?


In het voorjaar 2017 leek alles fout te gaan wat fout kan gaan. Door een blunder in een zakelijke samenwerking belandde ik in een juridisch traject, mede als gevolg daarvan raakte ik in een burn-out en tot overmaat van ramp besloot mijn vriendin om een einde aan onze relatie te maken. Heb ik een fout gemaakt? Dacht ik. Heb ik iets over het hoofd gezien? Had ik dit kunnen voorkomen?


Het antwoord dat ik vond was het volgende: het leven is geen zoektocht naar geluk & succes, maar naar connectie met jezelf. Ik was zo gefocust op succes dat ik vergat om écht contact te maken met mezelf en hieruit keuzes te maken. 

Deze (negatieve) ervaring leverde uiteindelijk een goudmijn aan nieuwe inzichten en levenslessen op.

Wat is geluk?

De lessen die ik heb geleerd zijn zo waardevol dat ik ze wil delen met iedereen. Ik ken inmiddels beide kanten van de medaille. Je kunt inderdaad succes creëren door bepaalde 'stappenplannen' te volgen. Maar de kans dat dit gelukkig maakt is zeer klein. Wat maakt dan wel gelukkig? Dat deel ik in mijn 100% Inspiratie podcast en tijdens de 100% Inspiratie Show. 


Met de 100% Inspiratie podcast interview ik elke week een geluksexpert. Van visionair tot miljonair en van astronaut tot olympisch goud. Tijdens deze interviews gaan we in op geluk, succes, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en meer. Al deze interviews zijn gratis te beluisteren.


Tijdens de 100% Inspiratie Show deel ik de beste inzichten van geluk & succes. Ik ervaar het als mijn missie en roeping om de werelden van entertainment en inspiratie bij elkaar te brengen. Oftewel om de wijze lessen van dure seminars over persoonlijke ontwikkeling op een leuke wijze te brengen tijdens een avond uit. Hopelijk ontmoeten we elkaar bij een van m'n shows! 

De 100% Inspiratie Show in één minuut: