INTENS 183 Een zoektocht naar verlichting - Bentinho Massaro
24 mei 2020 

INTENS 183 Een zoektocht naar verlichting - Bentinho Massaro

Dit interview en deze ontmoeting zal ik niet snel vergeten. Bentinho is een spiritueel leider, een inspirator of zelfs een controversiële goeroe. Er worden veel labels op hem geplakt. Daarom keek ik er enorm naar uit om hem zelf te ontmoeten. En ik kan je vertellen, dat zal ik niet snel vergeten.

Na het interview praatten we nog even na. Op een gegeven moment viel het gesprek stil en keken we elkaar minutenlang aan. Dit was onaangekondigd en ontstond ter plekke. Alle emoties gingen door me heen: gêne, ongemak, verlegenheid en onzekerheid. Maar toen ik daar aan overgaf kwam rust, flow en vooral een bizarre energetische verbinding. Bizar hoe je 1,5 uur met elkaar kan praten en dat daarna 2 minuten stilte meer indruk maakt. Dit ontstaat natuurlijk niet zo maar. Ik heb 180 interviews gedaan en dit nog nooit meegemaakt. Dat zegt wat over Bentinho.

Waar hebben we ’t dan in het interview over? Bentinho deelt zijn visie op de situatie waar onze maatschappij nu in verkeerd met betrekking tot corona. Let wel: dit interview is opgenomen in maart, toen net de quarantaine was aangekondigd. En vooral hebben we het over de persoonlijke zoektocht van Bentinho naar verlichting. Wat houdt het in om verlicht te zijn? Is hij dat? En kunnen we dit allemaal bereiken en ervaren?

Mede door dit interview en deze ontmoeting geloof ik er heilig in dat het mogelijk is om ‘level 100’ plezier, zelfverzekerdheid, liefde, rust en kracht te ervaren in het leven zonder dat daar een externe factor voor nodig is. We vinden meer geluk vanbinnen dan van buiten.

Voor premium leden maakt Bentinho het nog veel concreter. Hij geeft praktische tips voor je ochtendroutine, hoe je kunt beginnen met mediatie en welke boeken je kunt lezen als je je wil verdiepen in spiritualiteit en verlichting. En Bentinho geeft aan alle premium leden gratis een PDF van zijn nieuwste boek Spiritual Conversations with a Skeptic en zijn eerder verschenen boek: Super Accelerated Living! Hoe bizar!? Wil je toegang tot dit bonus materiaal? Word dan premium lid. 

Hiermee steun je tevens mij in het blijven hosten van deze podcast. Daar ben ik je heel dankbaar voor. Check podcast premium

Direct luisteren? Dan zijn er drie opties:
–> Via iTunes. De beste manier om te beluisteren als je op een Apple apparaat zit (iPhone, iPad, MacBook, e.d.);
–> Via je favoriete podcast app op je Android telefoon (zoek vervolgens naar ‘100% Inspiratie’);
–> Via Spotify, super makkelijk, zie onderstaand!

Meer informatie over:

Als je toegang wilt tot de opnames van alle eerdere retreats video’s, laat dan je e-mailadres achter op: thijslindhout.nl/bentinho en ontvang 2 maanden gratis toegang.

christina suykens (vanuit Canada :) )
Door

christina suykens (vanuit Canada :) )

op 26 May 2020

geweldig,...ik hou heel veel van zijn teachings,...ben ook pas net begonnen om naar zijn wijsheiden te luisteren... Bedankt voor de interview Thijs!!

Theo van Holland
Door

Theo van Holland

op 29 May 2020

Hoi Thijs, goed interview, goede vragen. Helemaal uitgekeken, zeer de moeite waard. Bedankt :-)

justin
Carmen
Door

Carmen

op 19 Dec 2021

Zeker een controversiele goeroe... iemand die aanzet tot zelfmoord.

Reactie plaatsen

100% Inspiratie categorieën

Ontdek de 5 geheimen die je moet weten om je eigen Podcast te starten en succesvol te maken in mijn gratis eBook.