INTENS 12: Erik de Zwart deelt zijn geheimen van succes
25 september 2015 

INTENS 12: Erik de Zwart deelt zijn geheimen van succes

Erik de Zwart is bekend radiomaker, presentator, ondernemer en investeerder. Tijdens dit exclusieve interview deelt hij zijn geheimen van succes. Hij is de beste radio DJ van Nederland geworden. Hij is de oprichter van Radio 538. Hij neemt geen genoegen met een ‘nee’ en weet precies wat er voor nodig is om succes te bereiken. Luister deze aflevering NU!

De beste quotes en inspirerende inzichten uit het interview met Erik de Zwart:

“Een ‘nee’ is geen nee”

Als je een droom hebt, of dit nu een eigen onderneming starten is of wat anders, je zal altijd wel iemand tegenkomen die er niet zo enthousiast over is als jij. Dit overkomt iedereen, maar niet iedereen gaat hier hetzelfde mee om. Je kan natuurlijk meteen opgeven, maar zo behaal je die ambitie natuurlijk nooit! Een andere optie is om je niks aan te trekken van een ‘nee’, of dit nou de eerste is of de honderdste. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en zo kun jij dat ene doel dus ook bereiken via een wat minder voor de hand liggende weg. Het belangrijkste is dat je gewoon doorgaat en je niet laat afschrikken.

“Hard werken”

Wat je droom ook is en hoeveel geluk je ook mag hebben in het realiseren van deze droom, je zult er altijd iets voor moeten doen! Jammer genoeg horen dus ook de pijn en het harde werken erbij. Je moet toch echt zelf de verantwoordelijkheid nemen om er iets van te maken. Maar niet getreurd, want als je iets écht wil bereiken kun je ook intens genieten van de weg ernaartoe. Zo wordt ook het zwaarste werk wat minder zwaar.

“Leren, leren, leren”

Dacht je dat je na je opleiding klaar was met leren? Dan heb je het mis! Leren kan namelijk op elke leeftijd, als je er maar voor open staat. Kijk bijvoorbeeld eens om je heen om te zien hoe anderen zich gedragen in bepaalde situaties. Er zijn altijd wel dingen die anderen anders doen dan jij en die jij best kan overnemen onderweg naar succes.

“Wees flexibel”

Je ultieme droom bereiken is heel goed mogelijk, maar dat wil niet zeggen dat het niet moeilijk is. Zelfs met werk, doorzettingsvermogen en geluk zullen er momenten komen waarop je concessies moet maken. Dit is helemaal niet erg, want je komt wèl dichterbij die droom. Het gaat erom dat je de meest praktische manier vindt om je doelen te behalen. Wees dus niet bang om je doelen onderweg aan te passen.

“Leef je in”

We leven niet alleen op deze wereld en kunnen dus niet altijd alles zelf bepalen. Heb je een zakelijk gesprek of een sollicitatie? Bedenk wat de andere partij wil bereiken. Hoe kan jij daar op inspelen, en belangrijker: hoe kan je elkaar vinden? Je moet er natuurlijk allebei beter van worden en op deze manier maak je het jezelf en een ander een stuk makkelijker.

“Sta met beide voeten op de grond”

Hoe succesvol je ook mag zijn, je karakter blijft altijd belangrijk. Het is misschien ook geen toeval dat de grootste sterren meestal heel relaxt en bescheiden zijn, terwijl juist de eendagsvliegen meteen denken wereldberoemd te zijn.

Direct luisteren? Dan zijn er drie opties:

–> Via iTunes. De beste manier om te beluisteren als je op een Apple apparaat zit (iPhone, iPad, MacBook, e.d.);
–> Via je favoriete podcast app op je Android telefoon (zoek vervolgens naar ‘100% Inspiratie’);
–> Via onderstaande SoundCloud player. Super makkelijk!

Elke dag humor en inspiratie op je telefoon? Volg Thijs Lindhout op Instagram.

Reactie plaatsen

100% Inspiratie categorieën

Ontdek de 5 geheimen die je moet weten om je eigen Podcast te starten en succesvol te maken in mijn gratis eBook.