INTENS 111: Henry Schut over topfit worden, ook als je geen tijd hebt
15 oktober 2018 

INTENS 111: Henry Schut over topfit worden, ook als je geen tijd hebt

Geheel tegen m’n eigen geloof in keek ik afgelopen zomer een aantal wedstrijden van het WK voetbal. En het viel me op dat de presentator het bijzonder goed deed. Een paar weken later was ik op vakantie en las ik het juni nummer van mijn favoriete blad (de Playboy). Daar stond een interview met deze betreffende presentator in. Dat was het punt waarop ik mega geïnteresseerd raakte in het verhaal van Henry Schut. 

Wat blijkt namelijk. Henri is TOPFIT. Hij heeft zelfs in augustus 2017 op de cover gestaan van het blad Men’s Health. En dit vind ik mega inspirerend. Henry heeft elk excuus om te ‘niet fit te zijn’. Hij heeft een drukke onregelmatige baan, hij heeft een druk gezinsleven met 3 jonge kinderen en hij werkt vaak ’s avonds waardoor hij niet thuis eet. Maar geen excuses voor Henry. Hij duikt 4 a 5 keer per week de sportschool in, hij heeft het lichaam van een seksgod en hij heeft meer energie dan toen hij twintiger was. In zijn boek TOPFIT leert hij jou hoe jij dit ook kunt bereiken.

Nou, dat leken me genoeg redenen voor een interview. Uiteraard hebben we het ook over geluk en succes. Henry heeft in zijn vakgebied als sportpresentator de absolute top bereikt. Hij vertelt uitgebreid hoe dit is gelopen. Is dit gepland of is dit toeval? Hij heeft er een duidelijk mening over en ik ben het 100% met zijn visie eens. Ook gaan we uitgebreid in op: “Hoe lukt het hem om ondanks zijn drukke schema zo fit te zijn!?”. Henry’s antwoord is simpel en inspirerend. 

Genoeg reden om te luistern dus. Ik ben vanochtend in elk geval voordat ik aan de slag ging de sportschool ingedoken. En ik voel me on fucking fire. Dit ga ik vaker doen. Bedankt voor de inspiratie Henry!

Belangrijke links:

–> Bestel het boek ‘Topfit’ hier

–> Kans maken op gesigneerd boek + bonus ochtendroutine Thijs? 

Direct luisteren? Dan zijn er drie opties:

–> Via iTunes. De beste manier om te beluisteren als je op een Apple apparaat zit (iPhone, iPad, MacBook, e.d.);
–> Via je favoriete podcast app op je Android telefoon (zoek vervolgens naar ‘100% Inspiratie’);
–> Via onderstaande SoundCloud player. Super makkelijk!

Elke dag humor en inspiratie op je telefoon? Volg Thijs Lindhout op Instagram

Joyce
Door

Joyce

op 17 Oct 2018

Wauw, wat een heerlijk interview weer! Als ik het boek niet win, dan koop ik hem sowieso.

Activity tracker
Door

Activity tracker

op 10 Jul 2020

Sympathieke gast die Henry. En topfit dus. Ik heb een paar notities gemaakt: Tijd is vaak prioriteit. Als je een groot gezondheidsdoelstelling hebt, moet je gewoon iedere dag van sport prioriteit te maken.Wat voor mij goed werkt, is om mijn sport, hardlopen, wielrennen en crossfit, met een activity tracker te meten. Dat werkt super motiverend. Iedere week wil ik mijn vorige records verbreken.

Activity Tracker
Door

Activity Tracker

op 15 Nov 2021

Super tips! Ik zorg er ook voor dat ik elke dag mijn doelstelling stel voor de sport die ik uitoefen. Meestal is dit wandelen, zwemmen maar probeer te starten met frequenter hardlopen. Een activity tracker is hierbij totaal geen overbodige luxe, heb ik gemerkt. Zeker een aanrader!

Reactie plaatsen

100% Inspiratie categorieën

Ontdek de 5 geheimen die je moet weten om je eigen Podcast te starten en succesvol te maken in mijn gratis eBook.