INTENS 108: Het leven van een chirurg - met Prof. dr. Kees van Laarhoven
09 augustus 2018 

INTENS 108: Het leven van een chirurg - met Prof. dr. Kees van Laarhoven

Ik ga je een geheimpje verklappen. Vroeger wilde ik altijd chirurg worden. Het leek me magisch om mensen te kunnen ‘repareren’. Je kunt je voorstellen hoe bijzonder het voor mij was dat ik een chirurg mocht interviewen. En niet zomaar een chirurg: Prof. dr. Kees van Laarhoven van het Radboud UMC. Kees deelde voor het eerst aan het grote publiek zijn visie op de toekomst van de gezondheidszorg.

En zo vond ik het bijzonder om een chirurg te ontmoeten en vond Kees het spannend om geïnterviewd te worden: “Als ik nu te horen zou krijgen dat ik je ga opereren in plaats van dat we een interview gaan doen zou ik een stuk minder zenuwachtig zijn.”, waren zijn woorden 😂.

Als je het interview luistert merk je in het eerste half uur dat ik helemaal los kan met al mijn vragen die ik aan een chirurg heb. In het tweede gedeelte deelt Kees zijn visie op ons gezondheidszorgsysteem, in zijn ogen in de huidige situatie meer een ziektezorgsysteem. En hij neemt ook concreet actie!

Met het Healthy Professionals programma leiden ze zorgprofessionals op in de relatie tussen leefstijl en gezondheid. Als chirurg is Kees een vreemde eend in de bijt: hij stelt juist vaak vraagtekens bij het feit of de patiënt geopereerd moet worden. Hij kijkt liever naar het voorkomen van het probleem door een aanpassing in de leefstijl.

Ik kan hier nog alinea’s over typen, want in mijn ogen is Kees een held en mag zijn boodschap breed verspreid worden. Dus het beste wat je nu kunt doen is dit interview luisteren!

Belangrijke links:

–> Maak hier kans op tickets voor het ‘Health & Happiness’ congres. Unieke kans!

Direct luisteren? Dan zijn er drie opties:

–> Via iTunes. De beste manier om te beluisteren als je op een Apple apparaat zit (iPhone, iPad, MacBook, e.d.);
–> Via je favoriete podcast app op je Android telefoon (zoek vervolgens naar ‘100% Inspiratie’);
–> Via onderstaande SoundCloud player. Super makkelijk!

Elke dag humor en inspiratie op je telefoon? Volg Thijs Lindhout op Instagram

Reactie plaatsen

100% Inspiratie categorieën

Ontdek de 5 geheimen die je moet weten om je eigen Podcast te starten en succesvol te maken in mijn gratis eBook.