INTENS 125:
14 februari 2019 

INTENS 125: "Sommige mensen gaan pas leven als ze eigenlijk dood hadden moeten zijn” - Niek van den Adel

“Zelfs de dood mocht zijn intrede doen, als de pijn maar weg zou gaan.”

Een van de intense uitspraken uit mijn bijzondere interview van Niek van den Adel. Niek was een gevierd horeca consultant: groot huis, groot salaris, grote auto. Hij miste alleen iets in zijn leven. Om het geluk op te zoeken kocht hij een motor. En deze motor bracht hem inderdaad geluk, maar wel op een heel andere manier dan hij zelf in gedachten had…

In 2010 stapt hij na een 16-urige werkdag op de motor, met een klein borreltje op, om midden in de nacht naar huis te rijden. En daar gaat het mis. Hij gaat onderuit en loopt een hoge dwarslaesie op. Ook nog een progressieve variant, wat inhoudt dat Niek heeft moeten leren leven met elke dag pijn. Toch bracht zijn ongeluk hem veel meer dan alleen pijn.

Niek werd verliefd op zijn ergotherapeut, hij raakte verslaafd aan schrijven en merkte dat hij met zijn boodschap mensen kan inspireren. Zijn boodschap? “Pijn hoort bij het leven, maar hoe je er mee omgaat bepaalt hoe gelukkig je bent.”. Sterker nog, Niek raadt je aan om geen (metaforische) pijnstillers te nemen. Maar om het te voelen! Wat hij hier precies mee bedoelt ontdek je in deze intense, emotionele aflevering van de 100% Inspiratie Podcast.

Direct luisteren? Dan zijn er drie opties:

–> Via iTunes. De beste manier om te beluisteren als je op een Apple apparaat zit (iPhone, iPad, MacBook, e.d.);
–> Via je favoriete podcast app op je Android telefoon (zoek vervolgens naar ‘100% Inspiratie’);
–> Via Spotify, super makkelijk!

Elke dag humor en inspiratie op je telefoon? Volg Thijs Lindhout op Instagram.

Joost
Door

Joost

op 15 Feb 2019

Wat een goed gesprek. En wat een inspirerend verhaal. Niek kan waanzinnig duidelijk uitleggen wat hij denkt / hoe hij naar dingen kijkt. Een aanrader !

Reactie plaatsen

100% Inspiratie categorieën

Ontdek de 5 geheimen die je moet weten om je eigen Podcast te starten en succesvol te maken in mijn gratis eBook.